Der er etableret et samarbejde og udvekslingsaftale med to anerkendte og store metropoler indenfor øre-næse-hals-kirurgien, nemlig Boston, USA og Sydney, Australien. Som medicinstuderende i slutningen af kandidatgraden er det således muligt at komme på et 4-ugers klinisk ophold på Harvard Medical School Massachusetts eye and ear infirmary i Boston, eller St. Vincent’s Department of Rhinology and Skull Base Surgery, University of New South Wales i Sydney.

Der sendes hvert semester hhv. 2 og 1-2 studerende afsted til Boston og Sydney.

Studerende vil på opholdene indgå i det daglige arbejde på afdelingerne, og få pligter og ansvar svarende hertil. Opholdene er fagligt som personligt udviklende, og giver en unik mulighed for at kombinere sin lidenskab for ØNH specialet i kombination med det praktiske i klinikken. Ydermere så får man muligheden for at eksapendere sit internationale netværk og få indblik i en ny hospitalskultur.

Begge ophold er meritgivende som VKO-ophold og der er mulighed for at søge KU om at få tilskud til flyudgifterne på op til 5000 DKR for Boston og 7500 DKR for Sydney.

Detaljerede oplysninger, inspiration og rejsebeskrivelser for begge ophold findes under fanen for de respektive byer ovenfor.