SØNHKS´ første praktiske  kursus løb af stablen 22. Maj 2012. Et kursus i hoved-halskirurgi, hvor deltagerne fik mulighed for at prøve kræfter med facialis dissektion i parotis, thyreodektomi, lymfeknude exairese samt ligering af kar til næsen.

Til at undervise i kirurgien fik vi assistance fra Overlæge, lektor, dr.med., ph.D. Preben Homøe og Overlæge, lektor, ph.D. Irene Wessel, begge fra Øre-næse-halskirurgisk Klinik F, Rigshospitalet.

Kurset bestod af to dele

1)   Anatomi Dagen inden den praktiske del foregil en times obligatorisk gennemgang af anatomien i de relevante områder for kurset, herunder regio parotidea, regio submandibularis regio cervicalis anterior, spatium lateropharyngeum og orbita.

2)   Hands-on Undervisning i kirurgisk approach samt hands on på dissektionssalen, Panum Instituttet. Indikationerne for de forskellige indgreb blev gennemgået, og deltagerne i hold á 2 skiftedes til at udføre de relevante indgreb på de ufikserede kadavere.

Vi vil i SØNHKS gerne takke Storz Fiberoptics for udlån af udstyr, ICMM for præparater samt underviserne for deres tid og ekspertise.