Karrieredag 2014

Karrieredag 2013

 

Til karrieredag 2012 var ØNH specialet repræsenteret med foredrag og stand.

1. reservelæge Jacob Fisker underholdte om ØNH specialet og uddannelsen i en fyldt lille mødesal. Han fortalte om de positive sider ved specialet i form af det tværfaglige samarbejde, lav vagtbelastning, mulighed for praksis og selvfølgelig de spændende operationer.

Tilskuerne blev overbevist om, at ØNH læge måtte være drømmejobbet og med Jacobs information om at konkurrencen om hoveduddannelsespladserne skærpes i fremtiden (reduktion fra 11 til 8 per år i region øst) gik turen målrettet og fyldt med kampgejst til ØNH standen, hvor man kunne få information og rådgivning af ØNH læger.

Standen var flot besøgt hele dagen – om det var pga.  interesse for specialet, de imødekommende yngre mandlige læger eller medbragte gadgets henstår i det uvisse. Under alle omstændigheder fik de studerende lov at prøve kræfter med at sætte dræn i en trommehinde vha. otomikroskop, filme hinandens øregange se ørevoks og andre spændende sager på storskærm samt øve sig i fiberlaryngoskopi på en dukke.

ØNH lægerne fra RH og Gentofte var meget tilfredse med dagens forløb. Kåre Hakansson Ph.D studerende udtaler: ”Der har været masser af studerende hele dagen. Man mærker en stor interesse for specialet, men det er også tydeligt, at de unge mennesker føler at vejen til drømmejobbet kræver hård konkurrence og mange virker en smule opgivende”.

Til dette kan vi i SØNHKS blot tilføje, at konkurrencen om specialerne jo nok er kommet for at blive, men at det vel er måden man selv forvalter den på, der har betydning. Så giv ikke fortabt, men kom og lær os og vores foreningen at kende, hvis du synes ørevoks, snot og finkirurgi er spændende.

Jesper Tvedskov fiberskoperer Nicoline

Jesper Tvedskov fiberskoperer Nicoline